Waarom ben ik altijd zo onrustig? Heb ik het gevoel dat ik van alles moet?

Eigenlijk heb je alles al, een mooi huis, een leuke partner, een groot sociaal netwerk en genoeg geld om te besteden aan leuke dingen..

Toch blijf je het onrustige gevoel houden dat je wat mist. Dat er meer moet zijn. En je begrijpt niet goed waarom je het gevoel blijft houden dat er meer is, dat je meer wezenlijk contact wil met anderen – en met jezelf. En dit veroorzaakt een soort onrust en onzekerheid die maakt dat je blijft zoeken – maar je weet niet precies naar wat.

Of je twijfelt aan jezelf, en daardoor treed je niet graag op de voorgrond.
Of je weet gewoon niet goed wat je wil. Meer of minder werken, wel of geen overstap naar een andere baan. Of je denkt dat anderen je onzeker vinden en daar heb je last van als je in gezelschap van anderen bent.

Of je bent gewoon altijd al wat onzeker over jezelf, je hebt het gevoel dat je van alles moet, en voelt je schuldig als je tijd voor jezelf neemt.

Je hebt genoeg vriendinnen met wie je het leuk hebt, maar stiekum kijk je af en toe wel wat jaloers naar het zelfvertrouwen dat zij uitstralen. Je denkt: was ik maar zo zeker van mezelf, had ik maar wat meer zelfvertrouwen..

Hoe kan ik zekerder worden van mezelf, meer zelfvertrouwen krijgen?

Er zijn veel websites die tips geven om je zelfvertrouwen te vergroten. De belangrijkste tips om meer zelfvertrouwen te krijgen:

  • Neem tijd voor jezelf. Verwen jezelf, en voel je daar niet schuldig onder maar geniet er echt van. Door tijd te nemen voor jezelf erken je dat jouw behoeften belangrijk zijn. Hierdoor verhoog je het gevoel van eigenwaarde en krijg je meer zelfvertrouwen;
  • Zorg er voor dat je de juiste kleding draagt, met de juiste accessoires. Kleding waarbij je zeker bent dat het jou goed staat. Dus kies de juiste kleuren, zorg voor het beste model kleding waarbij jouw figuur het beste tot zijn recht komt. Twijfel je daaraan? Neem een keer een kleur en/of kleding advies! Dan hoef je daar nooit meer aan te twijfelen..
  • Ontdek jou eigen elegante bewegingen. Verbeter je houding, uitstraling en manier van bewegen. Dit is de beste en snelste manier om zelfbewuster te worden, je vrouwelijker te voelen, meer zelfvertrouwen te krijgen. En hoe je dat doet? Dat vertellen we je graag hieronder!

Direct beginnen met eleganter worden?

De belangrijkste tip om meer zelfvertrouwen te krijgen is: verander de manier waarop je beweegt. Begin met elegant bewegen. Klinkt simpel, toch? Maar het is echt de beste manier om te beginnen je zelfvertrouwen te vergroten.

Waarom speelt houding zo’n belangrijke rol? Simpel, als je zelfvertrouwen uitstraalt voel je dat zelfvertrouwen ook van binnen. Dat is hetzelfde als jezelf door te lachen blijer te gaan voelen. Of elke dag een mantra herhalen, dat je onderbewustzijn uiteindelijk overneemt.

Als je door je manier van bewegen zelfvertrouwen uitstraalt krijg je meer zelfvertrouwen. Zo eenvoudig is dat.

Tips om eleganter te gaan bewegen?

Iedereen kan eleganter worden. Lees de volgende tips maar eens, en probeer ze in praktijk te brengen.

  1. Recht je rug, je mag er zijn
  2. Volg je ademhaling
  3. Zet met aandacht je voeten op de grond
  4. Neem je eigen ruimte in

Oefen dit vaak, eerst als je alleen bent, maak het je eigen. En geniet daarna van de complimenten van de mensen om je heen, want die merken dat je anders bent. Vrouwelijker, zekerder, aantrekkelijker.

De wereld wat vrouwelijker maken!

Dat is de missie van Rebecca Baars. Zij heeft ontdekt en ervaren dat vrouwelijkheid veel goed doet en wil die daarom verspreiden en versterken. Rebecca is van origine dans lerares en heeft veel vrouwen geholpen zichzelf als vrouw te ontplooien. Door je vrouwelijker te bewegen ga je je vrouwelijker voelen.

Vrouwelijkheid openbaart zich in vrouwelijke aspecten zoals intuïtie, ontvankelijkheid, voelen, creativiteit, beweging, vloeiende lijnen, harmonie, lichamelijkheid, elegantie. En hierin is vooral beweging belangrijk, zelfs hoofdzaak.
Ongeacht hoe jouw lichaam of figuur gevormd is: elegant en vloeiend bewegen zorgt dat je je vrouwelijker voelt. Je komt vrouwelijker over, je trekt de positieve aandacht van anderen. Kortom je maakt de wereld een stukje mooier.

Elegantie ontstaat door het bewust inzetten van je eigen unieke bewegingen, tempo en dynamiek. Jouw eigen manier van bewegen en communiceren dus. En elegantie kan je heel goed ontwikkelen. Je vrouwelijker voelen, eleganter bewegen heeft als belangrijkste pluspunt: je krijgt meer zelfvertrouwen, je wordt je veel bewuster van jezelf, je voelt je zekerder.

Waar wacht je nog op?